sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Onko Neobuxista mihinkään?

Se on nyt tismalleen kaksi viikkoa takana tätä Neobux-kokeilua. Neobuxin ideahan on tienata rahaa klikkailemalla mainoksia ja tuijottamalla niitä tietyn aikaa. Jokaisen mainoksen jälkeen tilille tipahtaa sentin murto-osia. Tämän lisäksi käyttäjä voi kasvattaa tilinsä saldoa arpalipukkeilla tai erilaisilla silpputöillä, kuten tarkistamalla, onko jonkin linkin takana blogiteksti. Edelleen puhutaan kuitenkin enimmäkseen sentin osista.

Miksi sitten kukaan haluaa ryhtyä tälläiseen? Koko homman suolana ovatkin referaalit. Näihin kuuluvat sinun linkkejesi kautta liittyvät, suorat referaalit, sekä sinun käyttöösi vuokrattavat referaalit. Näiden klikkaukset puolestaan kasvattavat heidän omansa lisäksi aina sinun tilipussiasi. kunhan vain käyt katsomassa päivittäin neljä pakollista mainosta. Seuraava kysymys lieneekin, että onko homma kannattavaa? Pohdiskelin itse asiaa seuraavasti:

Neobux tarjoaa erilaisia maksullisia lisäpaketteja, joista halvin on 90$/vuosi maksava Golden-jäsenyys. Koska tämä tuo myös enemmän rahaa klikkiä kohden, on se järkevää ottaa mukaan tarkasteluihin. Klikkikohtaiset hinnat ovat seuraavat:
  • 0,001$ (golden 0,01$) Oma mainosklikkaus
  • 0,0005$ (golden 0,005$) Suoran referaalin klikkaama mainos
  • 0,005$ (golden 0,01$) Vuokratun referaalin klikkaama mainos
Tiedän, että mukana on suurempiakin summia tuovia mainoksia, mutta ne ovat sen verran harvinaisia, että ne voi suosiolla unohtaa laskuista. Huomattavaa on, että Goldenina saat miltein 10 kertaiset tienestit klikkausta kohden, ja suoran sekä vuokratun referaalin tuomassa tuotossa on paljon eroa. Jälkimmäiset kuitenkin maksavat sinulle, kun ostat ne ensi kerran sisään ja pidentäessäsi heidän vuokra-aikaansa.
  • Sisäänosto on aina 30 päiväksi ja ottaessasi vähintään 5 referaalia kerralla, on kustannus 0,2$ per henkilö eli 0,0067$ päivässä.
  • Jokainen pidennyspäivä maksaa vähintään saman päivämaksun, mutta pidemmäksi aikaa vuokratessa saat aina alennusta. Voit myös käyttää automaattista maksua(autopay) eli referaalin käyttöaikaa pidennetään aina, kun he käyvät hoitamassa päivittäisen klikkauksensa. Tällöin kustannus on 0,006$/päivä.
  • Mikäli referaalisi ei klikkaile, voit vaihtaa tämän toiseen 0,07$ hintaan. He myös vaihtuvat ilmaiseksi, jos he eivät ole klikanneet kahteen viikkoon.
Kuinka monta referaalia sinulla sitten voi olla?
  • 15 päivän jälkeen voit alkaa hankkia suoria referaaleja. Normaali tili sallii niitä aluksi 30 kappaletta, mutta voit lisätä heitä yhden aina neljän päivän välein. Goldenin alkuraja on 200 ja limiittiin tulee aina yksi lisää joka toinen päivä.
  • Vuokrattuja voi normaalilla tilillä olla 300 ketaletta ja pelkällä Golden-jäsenellä 2000. Normaalitilillä niiden hankkiminen on kuitenkin huomattavasti helpompaa, sillä Goldenien keskuudessa niistä käydään paljon kovempaa kilpailua.
Näistä päästään sitten varsinaisiin laskelmiin. Ensiksi normaalitili 300 vuokratulla jäsenellä ja autopaytä käyttämällä. Normaalilla jäsenyydellä ilmaisreferaalit eivät juuri tuo extraa:
  • 0 tulokseen päästäksesi pitää referaalien klikata keskimäärin 1,32 kertaa päivässä.
  • 31,23$/kk vaatii 2 klikkausta/päivä
  • 122,48$/kk vaatii 4 klikkausta/päivä.
Entä sitten Golden-jäsenyys samoilla tiedoilla. Tässä ilmoitetuista tienesteistä on vähennetty jäsenyyden kuukausihinta (90/12kk).
  • 0$/kk  = keskimäärin 0,74 klikkiä/päivä.
  • 114,98$/kk = 2 klikkiä/päivä. Sata suoraa referaalia päälle toisi 145,39$/kk.
  • 297,48$/kk = 4 klikkiä/päivä. Sata suoraa referaalia päälle toisi 358,31$/kk.
Ja vielä samat lukemat 2000 vuokratulla referaalilla
  •  0$/kk = keskimäärin 0,67 klikkiä/päivä.
  • 809,01$/kk = 2 klikkiä/päivä.
  • 2025,67$/kk = 4 klikkiä/päivä. (500 suoraa referaalia toisi +300$/kk)

Sitten vielä on selvittämättä, että paljonko muut keskimäärin klikkaavat. Vaikka tässä pystyy näkemään noin 30 mainosta päivässä, jaksaa harva katsoa pitkän aikaa enemmän kuin sen neljä pakollista päivässä. Ja välipäiviä tulee pakosti. Lisäksi osa lopettaa kokonaan. Foorumeja lueskelemalla vaikuttaa siltä, että hoitamattomana keskimääräiset klikkaukset lähenee 0,7:n rajaa ja tehokkaastikin hoidettuna sitä on vaikeaa pitää yli kahdessa. Siispä Neobux ohimennen pakottaa ihmiset siirtymään Golden-jäseniksi jossakin kohtaa.

Summa summarum. Ohjelmalla on mahdollista tehdä rahaa ja kyllä siitä jotkin tienaavatkin sen 1000-2000$ kuussa. Jos haluat pitää klikit korkealla, vaatii se aikaa ja mahdollisesti tarkkaa excel-kirjanpitoa. Jos taas et, se vaatii panostusta vuokrausten määrään. Varmaa on, että yli tonnin tienesteihin pääseminen vaatii useamman vuoden panostuksen, jota voi lyhentää jonkin verran sijoittamalla omaa pääomaa. En usko, että kaikki työtunnit mukaanlukien 10€ tuntipalkkaa tullaan tavoittamaan ennen neljän vuoden aktiivista painimista ohjelman parissa.

Toisena huolena on jo sama, jonka aikaisemmassa postauksessa jo mainitsinkin. Ohjelman mainostajat käytännössä vastaavia ptc-sivuja ja muita "pikatienaus"-oppaita, joten on vaarana, että koko homma romahtaa minä päivänä tahansa. Siispä meikäläinen kiittää, kuittaa ja kääntää katseensa jonnekin muualle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti